We Are The World – Dag 35 van 40 Dagen Heilige Herrie 2023

Dit jaar mocht ik vier bijdragen schrijven voor www.40dagenheiligeherrie.nl Op dag 35 (dinsdag 28 maart 2023) verscheen de derde bijdrage: “We Are The World” gebaseerd op de tekst van Handelingen 2:43-47.

Allen die tot geloof gekomen waren, bleven bijeen en hadden alles gemeenschappelijk. Handelingen 2:44

Het lied “We Are The World”  (wij zijn de wereld) werd geschreven door supersterren Michael Jackson en Lionel Richie. Het idee achter het lied was om geld in te zamelen om de hongersnood in Afrika te bestrijden. Voor wie het niet weet: het lied werd wereldwijd een megahit en bracht 63 miljoen dollar op voor de hongersnood in Afrika. Een enorm diaconaal succes, zou je kunnen zeggen…

Zou “We are the World” een lied kunnen zijn dat de eerste gemeente wekelijks en misschien wel dagelijks zong?

Het bevat prachtige citaten als:

There comes a time
When we heed a certain call
When the world must come together as one
There are people dying
Oh, and it’s time to lend a hand to life
The greatest gift of all

Vertaling:

Er komt een tijd dat we gehoor geven aan een oproep
Dat de wereld één moet worden
Er gaan mensen dood en het is tijd om het leven te helpen
Dat leven is ons grootste geschenk.

Ik geef toe: het zijn natuurlijk hele grote woorden en…breng dit maar eens in de praktijk….de wereld één laten worden. Zou dat wel mogelijk zijn? Het leven helpen….het is nogal wat….is dat de eenvoud van de eerste gemeente of is het toch wat te hoogdravend?

Weet je? Ik geniet van “We Are The World”. Ik beluister het vaak en zing vaak ook nog mee, als ik op de fiets zit en het lied langskomt op mijn playlist. Ik vind het prachtig om te horen dat ik “Bij God’s grote familie mag horen” en “dat liefde alles is wat we nodig hebben”. Het was ooit aan de eerste gemeente om het in de praktijk te brengen en het is nu, nog steeds, aan ons om hetzelfde te doen.

De originele bijdrage vind je hier:

1 thoughts on “We Are The World – Dag 35 van 40 Dagen Heilige Herrie 2023”

Reacties zijn gesloten.