“Window of Hope” – Dag 19 van “40 Dagen Heilige Herrie” 2024

Dit jaar mocht ik drie bijdragen schrijven voor www.40dagenheiligeherrie.nl Op dag 19 (De derde zondag 3 maart 2024) verscheen de tweede bijdrage: “Window of Hope”, gebaseerd op de tekst uit Johannes 2:13-22.

Ik heb een zenuwontsteking (gordelroos) in mijn gezicht. De zenuwprikkels die als mieren onder mijn huid kruipen, als druppels over mijn gezicht lopen, als kleine speldenprikjes rond mijn oog dansen, maken mij moe en zorgen dat ik meer rust nodig heb. “t gaat zo’n 6 weken duren”, zei de dokter op 15 februari. Ik dacht: “dat wordt dus zo ongeveer mijn 40dagentijd..”

We lezen vandaag over hoe Jezus de tempel schoonveegde en vervolgens een hoopvolle belofte deed…

Ik dacht vandaag aan een vorige ziekteperiode. Ik lag in het ziekenhuis, bij het raam; ik voelde me lusteloos, leeg en somber. Ik staarde wat naar buiten maar zag alleen de grauwe, grijze lucht. Ik besloot de radio aan te zetten en toen gebeurde het: ik hoorde muziek die mij raakte. Window of Hope van Oleta Adams. Ineens zag ik meer dan grijs en grauw; ik zag gekleurde gebouwen en kon mij weer oriënteren… noord, zuid, oost, west….hemelsbreed is mijn huis hier eigenlijk vlakbij!

Nieuwe hoop, nieuw perspectief. Muziek die je raakt; woorden die je ontroeren of blij maken.

Wat moeten de discipelen blij en hoopvol zijn geweest toen ze begrepen wat Jezus had gezegd: breek de Tempel af en ik zal hem in drie dagen weer opbouwen. Het perspectief dat Jezus hier schetste ging over zijn eigen Opstanding. Het wordt (steeds weer) Pasen; een “Window of Hope”.

Wat is in jouw leven een hoopvol moment geweest?